GENER-FEBRER-MARÇ DE 2018

EXCURSIÓ: MONTBLANC MEDIEVAL I GRAN CALÇOTADA

Dissabte, 20 de Gener

Montblanc, situada a la provincia de Tarragona, és la capital de la Comarca de la Conca de Barberà. Farem una visita pel matí tot passejant per aquesta interessant població descobrint el seu conjunt medieval, monumental i artístic.
Desprès ens endinsarem cap a la comarca de l’Alt Camp fins arribar a Alcover, província de Tarragona, on dinarem una Gran Calçotada al conegut restaurant El Álamo.
Excursió amb autocar, esmorzar, dinar i tornada al lloc d’origen.
Preu socis: 43 €
Preu no socis: 46 €
Inscripcions: matins, de 10 a 12.30h.en planta tercera del Casal Cardener, c/ Cardener, 45, Gràcia

 

 

Excursió: CASTELL DE MONTESQUIU I TORELLÓ

Dissabte 17 de Febrer de 2018

El nom del poble de Montesquiu ha estat sempre vinculat al principal monument que posseeix, el castell de Montesquiu, que juntament amb el seu parc natural són els atractius turístics més rellevants del municipi.
Coneixerem la seva història i com el castell i la finca varen passar a mans de la Diputació de Barcelona que la convertí en Parc Comarcal.
Farem una visita guiada. Per la tarda anirem fins a Torelló per veure el Museu de la Torneria on ens explicaran el procés d’aquest ofici artesà.
Autocar, dinar i visita guiada inclosa en el preu.
Preu socis: 48 €
Preu no socis: 51 €

Per a inscriure’s:

matins de 10.00 a 12.30h. en planta tercera del casal Cardener, c/ Cardener, 45, Gràcia Tel. 93.213.14.51

Excursió: OSOR I SANT HILARI DE SACALM

Dissabte, 17 de Març

Osor és un municipi de la comarca de La Selva, ubicat a la subcomarca natural de les Guilleries i situat a 340 m. sobre el nivell del mar. Els carrers i places d’aquest petit poble són força peculiars. L’empedrat dels carrers de França, del Pont i del Verger, l’estretor dels carrers de la Riera, de la Penya….s’acompanyen sovint de cases amb llindes dels segles XVII i XVIII. També els ponts medievals de Can Vidal i el romànic de pedra anomenat Pont Vell sobre la riera d’Osor, amb oques, ànecs i peixos, donant un espectacle bucòlic a l’entorn, i el Pont de les Bruixes.
Tot axó i molt més descobrirem en aquest idíl·lic lloc. Després ens desplaçarem a Sant Hilari de Sacalm que és una vila també de la comarca de La Selva. Tradicionalment se li ha dit capital de les Guilleries en tractar-se de de la principal població d’aquesta comarca natural, anomenada també “La Vila de les 100 fonts” ja que en el seu terme municipal n’hi ha comptabilitzades més d’un centenar, entre les quals s’hi troba la de Font Vella.
Visitarem el municipi, passejarem pels seus carrers i visitarem el Museu de les Guilleries.
Autocar, visita al museu i dinar tot inclòs en el preu.
Preu socis:  49 €
Preu no socis: 52 €
Per a inscriure’s, matins, de dilluns a divendres, de 10.30 a 12,30 h. en planta tercera del Casal Cardener, c/ Cardener, 45 Barcelona. Tel. 93.213.14.51