OCTUBRE-NOVEMBRE-DESEMBRE DE 2018

EXCURSIÓ: RUPIT-SANTUARI DEL FAR-TAVERTET

Dissabte, 06 d’octubre

El paisatge del Collsacabra ofereix un equilibri perfecte entre la grandiositat geològica i l’escala humana. En el centre hi trobem Rupit, entre els cingles d’Aiats i la comarca de La garrotxa, a 845 metres d’altitud. Coneixerem aquest pintoresc poble que conserva un encant especial amb gran bellesa en les construccions i l’entorn incomparable.
Després anirem a conèixer el Santuari de de la Mare de Déu del Far.situat a 1112 m. d’altura, amb magnífiques vistes sobre el pantà de Susqueda, els cingles de Tavertet, les Quillaries i el Montseny, i el poble de Sant Martí de Sacalm als seus peus, a la punta d’una gran cinglera amb vistes vers totes direccions, d’on prové el nom del Santuari del Far
Tavertet serà la nostra última visita del dia, un lloc on es respira una sensació d’aïllament immens per la seva impressionant situació damunt dels espadats que es precipiten de manera abrupta sobre el Ter amb unes vistes que li han valgut per ser declarat Bé d’interés Cultural.
Excursió amb autocar, dinar, … i tornada al lloc d’origen tot inclós en el preu.
Preu socis: 44.00 €
No socis:    47.00 €
Inscripcions: matins, de 10 a 12.30h.en planta tercera del Casal Cardener, c/ Cardener, 45, Gràcia, Tel. 93.213.14.51

 

 

Excursió: MUSEU DEL TER – COLÒNIA RUSIÑOL AMB TRENET

Dissabte 17 de novembre

A Manlleu, a la vora del Ter, en un entorn fluvial privilegiat, amb àmplies zones verdes es troba el museu del Ter, que combina cultura i natura.
Podrem conèixer el  procés d’industrialització de la Catalunya interior gràcies a la força de l’aigua del Ter. Després amb un singular trenet farem el recorregut de 3 km de cultura i natura per la vorera del riu fins arribar a la Colònia industrial Rusiñol.
Farem una visita guiada de l’antiga fàbrica on ens explicaran l’evolució  històrica de la colònia tot fent referència als aspectes econòmics, polítics i socials que han caracteritzat l’evolució, així com la seva relació amb l’artista modernista Santiago Rusiñol.
Després de dinar i camí de Barcelona farem una parada a Vic, capital de la comarca d’Osona, i veurem el centre històric d’estructura medieval amb diferents edificis d’interès arquitectònic o artístic.

Autocar, dinar…tot inclòs en el preu.
Preu socis: 54.00 €
No socis:    57.00 €

Per a inscriure’s:

matins de 10.00 a 12.30h. en planta tercera del casal Cardener, c/ Cardener, 45, Gràcia Tel. 93.213.14.51

Excursió: CASTELL DE PÚBOL GALA-DALÍ – PERATALLADA I GRAN DINAR DE PRE-NADAL

Dissabte, 15 de desembre de 2018

El castell de Púbol és una fortificació gòtic-renaixentista del segle XI situada al poble de Púbol, al municipi de la Pera, (Baix Empordà), que esdevingué centre de la baronia de Púbol, i als anys 70 residència de Salvador Dalí.
Està protegit com a Bè Cultural d’Interès Nacional.
Juntament amb la casa Savador Dalí de Portlligat i el Teatre-Museu Dalí de Figueres formen el triangle dalinià empordanès.
Visitarem la casa-museu, oberta al públic el 1996, i gestionada actualment per la Fundació Gala-Dalí.
Després d’aquesta interessant visita ens desplaçarem, tot anant camí del restaurant, fins el poble medieval de Peratallada, que es podria considerar gairebé el més bonic i autèntic del Baix Empordà. Un poble de conte, de carrers i carrerons de pedra, de murs i i finestres tapades de buguenvil·lies i enfiladisses i amb un castell que recorda la Toscana italiana.
Després d’aquest interessant matí anirem a un famós restaurant de la Costa Brava on celebrarem el dinar amb un gran BUFFET LLIURE DE PRE-NADAL

Per la tarda, qui ho desitgi podrà gaudir de ball o passejar per l’Estartit tot admirant les meravelloses Illes Medes.
Finalment reprendrem camí de tornada a casa.
Preu socis: 59.00 €
No socis:    62.00 €
Per a inscriure’s, matins, de 10 a 13 h. de dilluns a divendres, en planta 3ª del Casal Cardener, c/Cardener, 45, Barcelona. Tel. 93.213,14.51
correu elect. a.aggpc@gmail.com – WEB: www.pcasals.entitatsbcn.net